Kosmetisk tatuering

Kosmetisk tatuering


Kosmetisktatuering/Ombre

 

Kosmetisk tatuering, micropigmentering eller kosmetisk pigmentering

kan göras av olika anledningar. Genom att göra en behandling med

kosmetisk tatuering kan man få en permanent make-up som tex

förstärkta ögonbryn.

 

 

3d bryn/Microblading

Vid Microblading/ 3D bryn används ett handverktyg där man gör små snitt i huden och sedan färglägger. Denna tatuering håller mellan 1-3 år, detta är individuellt och beror på flera faktorer som till exempel din hudtyp, din ålder och hur du sköter tatueringen. Sol, klor och saltvattenbad bleker pigmentet. Det är vanligt att man kommer på en refill var 6:e månad.

 

 

Ombre

”Ombre brows” är en teknik som ger en skuggeffekt i brynet för att få den så kallade penneffekten. Den mörkaste delen är i svansen, undre delen av kroppen och övergår till en ljusare nyans ju närmare huvudet på brynet vi kommer. Resultatet är naturligt, skuggade sminkade ögonbryn i två olika nyanser.

Manuell ombreteknik innebär att vi pickar in färgen under huden istället för att skära. Tekniken som man använder när man gör ombre kallas även tapping.

 Denna teknik är även skonsammare än microblading då den är en ytligare metod

 

Kombobryn

När vi blandar Microblading med Ombre kallar vi det för Kombo, alltså en kombination av de två olika teknikerna. 

 

 

 

 

 

 

Innan behandlingsstart ska ett intyg undertecknas av dig.

vi är noga med att ni tagit till er informationen och tänker följa dem.

Innan du går hem så får du med​ dig skötselråd och färginformaton .

Allt för din TRYGGHET.

Vi utför inte kosmetisk tatuering på personer under 18 år utan målsmans tillstånd.

 

 

Kosmetisk tatuering, micropigmentering eller kosmetisk pigmentering kan göras av olika anledningar. Man kan med hjälp av kosmetisk tatuering få en permanent make-up som till exempel en eyeliner, lipliner eller förstärkta ögonbryn.

 

 

 

Så fungerar det:

Vid Microblading/ 3D bryn används ett handverktyg där man gör små snitt i huden och sedan färglägger. Denna tatuering håller mellan 1-3 år, detta är individuellt och beror på flera fakturer som till exampel din hudtyp, din ålder och hur du sköter tatueringen. Sol, klor och saltvattensbad bleker pigmentet. Det är vanligt att man kommer på en refill var 6.månad.

 

 

Så går en behandling till:

Innan behandlingen inleds kommer vi tillsammans  överens om vilken form och nyans du önskar. Området som ska tatueras bedövas med en gelé och behandlingen inleds. Läkningstiden efter behandlingen är 3-8 dagar, men slutresultatet kan visa sig först upp till 6 veckor.

 

 

Efteråt:

Huden kan bli irriterad och rodna direkt efter behandlingen. Detta går över inom ett dygn. Tatueringen kan uppfattas som mycket stark direkt efter behandling, men en del av det pigment som förs in kommer att stötas bort under den första veckan då sårskorpan som bildats faller av. ca 30% faller av efter första behandling, och det är även normalt att mer än så faller av. Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet. I ett nybesök ingår 1 återbesök (som skall göras inom 6 veckor) i priset. Mer än ett återbesök är nödvändigt i vissa fall. Ett extra återbesök kostar 500kr.

 

Det är viktigt att du följer dessa råd för att undvika infektioner

 

Före besöket:

•Sola inte på 24 timmar innan ditt besök. Du ska inte heller äta starka mediciner, eller vara alkoholpåverkad.

•Meddela eventuella sjukdomar före ditt besök så att vi har möjlighet att ta ställning om behandlingen kan genomföras eller inte. Färgerna är milda och snälla men om du är mycket känslig så finns det möjlighet att göra ett färgtest. Detta behövs göras minst 2dygn innan ditt inbokade besök.

 

Efter besöket:

•Inget annat än koksalt och vasselin får användas på området som pigmenterats under de första 24 timmarna. Ingen träning eller duschning under det första dygnet.

•Undvik att sminka dig direkt på området tills att såret har läkt då detta kan leda till infektioner samt påverka färgpigmentet.

•Skrapa eller klia inte på skorpan, den ska trilla bort av sig själv.